Joukkuevoimistelu - esteettinen ja taiteellinen kilpailulaji

Joukkuevoimistelu on kehittynyt suomalaisesta naisvoimistelusta kansainväliseksi kilpaurheilulajiksi ja se on harrastajamäärältään Suomen Voimisteluliiton lajeista suurin. Laji vaatii voimistelijalta liikkuvuutta, tasapainoa, koordinaatiota ja rytmitajua ja siinä korostuvat vartalon liikkeiden virtaavuus, ilmaisullisuus ja esteettisyys. Hyvälle suoritukselle on ominaista yhtenäisyys ja yhtäaikaisuus. Joukkuevoimistelun kilpailuohjelma on liikkeiden ja musiikin muodostama taiteellinen ja urheilullinen kokonaisuus

Seinäjoen Voimistelijoilla on pitkät perinteet lasten, nuorten ja aikuisten voimistelijoiden liikuttamisesta. Seurassamme on joukkuevoimistelijoita aina 4-vuotiaista lapsista naisiin saakka. Joukkueet harjoittelevat 2-6 kertaa viikossa tavoitteista sekä iästä riippuen. Harjoittelu on jokaisessa joukkueessa kilpailuun tähtäävää sekä liikunnan iloa tuottavaa. 

Lajissa kilpaillaan keväällä vapaaohjelmilla ja syksyllä välineohjelmilla. Välinekilpailuissa välineet on määrätty ikäsarjoittain. Voimisteluvälineitä on pallo, keilat, hyppynaru, nauha ja vanne.

Tuomaristo koostuu kolmesta tuomariryhmästä. Sommittelun tekninen tuomaristo arvioi sommitteluun vaadittavien vaikeusosien teknisen arvon, sommittelun taiteellinen tuomaristo arvioi ohjelman rakenteen, monipuolisuuden ja taiteellisen kokonaisuuden. Suoritustuomaristo arvioi joukkueen suorituksen taitavuutta, fyysisiä ominaisuuksia sekä ilmaisua.

Haluaisitko mukaan?

Ota yhteyttä joukkueen vastuuvalmentajaan, niin sovitaan kokeilutreenistä!

 Yhteystiedot löydät täältä.⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠