Akrobatiavoimistelu

Pää alaspäin, jalat kohti kattoa, koko vartalo vain yhden käden varassa kannateltuna. Käden, jota kannattelee toinen voimistelija, kolmannen päällä seisten. Jousto, ponnistus ja lento ilmaan. Ilmassa voltti ja sen jälkeen laskeutuminen jalkojen varaan lattialle – hetkeksi. Akrobatiavoimistelu on laji, jossa kilpailevan parin tai ryhmän voimistelijat harvoin koskevat lattiaan samaan aikaan. Vähintään yksi on aina ylhäällä, korkealla, tasapainoilemassa sellaisissa asennoissa ja sellaisin tavoin, joita olet ehkä nähnyt vain sirkuksessa.

Akrobatiavoimistelu on upea harrastus, joka sopii kaikille! Lajia harrastetaan ympäri maailmaa ja se on levinnyt yli 50 maahan. Tässä kansainvälisen voimisteluliiton (FIG) virallisessa lajissa kilpaillaan pareina (naisten pari, miesten pari, sekapari) ja joukkueina (naisten trio, miesten nelikko). Myös suuremmille ryhmille on oma sarjansa: Gym For Life.

Lähde: voimistelu.fi

Tutustu akrobatiavoimisteluun:

https://www.youtube.com/watch?v=bNgcdP9AvkoValmennusryhmä  Astrantia
KE klo 17.30-19.30, Pohjan koulu
TO klo 18.30-20.00, Lintuviidan koulu
SU klo 14.30-17.00, Pohjan koulu 

Kyseiset ryhmät ovat kilparyhmiä, johon pääsee suorittamalla kilpailuihin oikeuttavan pronssimerkin.

Akrobatiavoimistelu on näyttävä laji, joka koostuu erilaisista nostoista, heitoista, kiinniotoista ja yksilöliikkeistä. Tunneilla opetellaan voiman käyttöä, liikkuvuutta, ketteryyttä ja tasapaino- ja koordinaatiokykyä. Opettelemme toimimaan ryhmässä, pareina ja trioina. Aiempi voimistelutausta hyödyksi.

Lisätietoja: sanna.keskinikkola@gmail.com