Akrobatiavoimistelu

Pää alaspäin, jalat kohti kattoa, koko vartalo vain yhden käden varassa kannateltuna. Käden, jota kannattelee toinen voimistelija, kolmannen päällä seisten. Jousto, ponnistus ja lento ilmaan. Ilmassa voltti ja sen jälkeen laskeutuminen jalkojen varaan lattialle – hetkeksi. Akrobatiavoimistelu on laji, jossa kilpailevan parin tai ryhmän voimistelijat harvoin koskevat lattiaan samaan aikaan. Vähintään yksi on aina ylhäällä, korkealla, tasapainoilemassa sellaisissa asennoissa ja sellaisin tavoin, joita olet ehkä nähnyt vain sirkuksessa.

Akrobatiavoimistelu on upea harrastus, joka sopii kaikille! Lajia harrastetaan ympäri maailmaa ja se on levinnyt yli 50 maahan. Tässä kansainvälisen voimisteluliiton (FIG) virallisessa lajissa kilpaillaan pareina (naisten pari, miesten pari, sekapari) ja joukkueina (naisten trio, miesten nelikko). Myös suuremmille ryhmille on oma sarjansa: Gym For Life.

Lähde: voimistelu.fi

Tutustu akrobatiavoimisteluun:

https://www.youtube.com/watch?v=bNgcdP9Avko

Akrobatiavoimistelu on laji, jossa kilpailevan parin tai ryhmän voimistelijat harvoin koskevat lattiaan samaan aikaan. Vähintään yksi on aina ylhäällä, korkealla tasapainoilemassa. Akrobatiavoimistelun kilpailuohjelmassa voimistelijat suorittavat sääntöjen määrittelemät liikkeet. Tuomaristo arvioi, tulivatko kaikki vaaditut liikkeet suoritettua ja kuinka puhtaasti voimistelijat ne suorittivat. 

Lähde: https://www.voimistelu.fi/fi/Löydä-voimistelu/Akrobatiavoimistelu/Lajiesittely

Akrobatiavoimistelun kilpailuohjelmassa voimistelijat suorittavat sääntöjen määrittelemät liikkeet. Tuomaristo arvioi, tulivatko kaikki vaaditut liikkeet suoritettua ja kuinka puhtaasti voimistelijat ne suorittivat. Ylemmissä luokissa arvioidaan myös ohjelman taiteellisuutta. Luokkajärjestelmässä edetäkseen voimistelijoiden on suoritettava akrobatiavoimistelun merkkejä.

Suomessa kilpailuita järjestetään samoissa sarjoissa kuin kansainvälisestikin: parit, 3-4 hengen joukkueet ja suuret ryhmät. Lisäksi Suomessa kilpaillaan yksilöinä akropuilla. Suomessa on käytössä oma luokkajärjestelmä, josta löytyy sopivat sarjat aloittelijoista huippuihin saakka.

Haluaisitko mukaan?

Ota yhteyttä joukkueen vastuuvalmentajaan, niin sovitaan kokeilutreenistä!

 Yhteystiedot löydät täältä.⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠