Special Olympics-rytminen voimistelu

Special Olympics Rytmisen voimistelun Mimmit Special -joukkue

 

Mimmit Special joukkue on soveltavan voimistelun ryhmä kaikille yli 8-vuotiaille.

Joukkue harjoittelee kerran viikossa 60 minuuttia kerrallaan.

 

Harjoituksissa tutustutaan voimisteluun lajina sekä harjoitellaan perusvoimistelutaitoja sekä Special Olympics rytmisen voimistelun ohjelmia.

Joukkue osallistuu valtakunnallisiin kilpailuihin, leirityksiin sekä seuran näytöksiin.

 

Mitä on Special Olympics rytminen voimistelu?

Rytminen voimistelu on urheilulaji, joka yhdistää elementtejä baletista, voimistelusta ja välineen käsittelystä. Voimistelijat voivat kilpailla yksilönä tai ryhmissä (4–6 urheilijaa). Rytmisen voimistelun välineet ovat naru, vanne, pallo, keilat ja nauha. On myös ryhmäohjelmia, joissa kilpaillaan ilman välinettä. Rytminen voimistelu on ollut mukana Special Olympics-kilpailuissa vuodesta 1990. Special Olympics toiminnan rytminen voimistelu seuraa tarkasti FIG-sääntöjä (Fédération Internationale de Gymnastique) helpotetulla vaikeustasolla. FIG sallii vain naisurheilijoiden kisaamisen rytmisessä voimistelussa. Special Olympics:n mukaan myös miesurheilijat saavat kilpailla alemmilla tasoilla. Special Olympics antaa mahdollisuuden myös istuville urheilijoille kilpailla, toisin kuin FIG. (Lähde: Voimisteluliitto)

Lue lisää Special Olympics rytmisestä voimistelusta: Special Olympics rytminen voimistelu - Suomen Voimisteluliitto⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Valmentajat 

Vastuuvalmentaja
Johanna Lähdesmäki, johannalahdesmaki()gmail.com, p. 044 2857 982

Valmentajat
Mia-Marja Kuusela

Haluaisitko mukaan joukkueeseen?

Ota yhteyttä vastuuvalmentajaan, niin sovitaan kokeilutreenistä!