Erityislasten ja nuorten Special Olympics -rytminen voimistelu

Erityislasten ja -nuorten Voimistelukoulu-ryhmä

Suunnattu 6 – 13 vuotiaille (ikä viitteellinen) erityistä tukea tarvitseville tytöille. Ryhmä harjoittelee kerran viikossa 60 minuuttia kerrallaan. Harjoituksissa tutustutaan voimisteluun lajina sekä harjoitellaan perusvoimistelutaitoja. Joukkueen tavoitteena on opetella rytmisen voimistelun Special Olympics ohjelmia ja osallistua valtakunnallisiin kilpailuihin ja leirityksiin sekä seuran näytöksiin.

Special Olympics on tarkoitettu kaikille kehitysvammaisille henkilöille. Special Olympicsin kansainvälisten sääntöjen mukaan jokainen 8 vuotta täyttänyt kehitysvammainen urheilija voi osallistua Special Olympics -kisoihin. Urheilijan suorituskyky tai esimerkiksi mahdollinen liikuntarajoite tai -vamma eivät ole esteitä osallistumiselle Special Olympics -kisoihin.

Rytmisessä voimistelussa tehdään musiikin tahdissa ohjelma, jossa käytetään narua, vannetta, palloa, keiloja tai nauhaa. Vammaisurheilussa rytminen voimistelu on kehitysvammaisten Special Olympics -laji. Lajissa järjestetään vuosittain kansalliset Special Olympics -kilpailut. Rytmisessä voimistelussa voi kilpailla yksin tai joukkueena sekä Unified-sarjassa.

Lue lisää lajista: https://www.vammaisurheilu.fi/special-olympics/mika-on-special-olympics

Lisätietoja ryhmän valmennustoiminnasta löydät täältä: https://www.svo.fi/valmennusryhmat/erityislasten-ja-nuorten-special/

Valmentajat: 

Johanna Lähdesmäki 044 2857 982, johannalahdesmaki@gmail.com
Mia-Marja Kuusela 040 842 5757, miamarja.kuusela@gmail.com