Kilpailumatkakäytänteet

Ennen kilpailuja

Kauden alussa joukkueet ilmoittavat valmennuspäällikölle mihin kilpailuihin joukkue osallistuu kauden aikana. Joukkueet/yksilöt hoitavat itsenäisesti kilpailuihin ilmoittautumiset. 

Kun on tiedossa, mihin kisoihin joukkueet osallistuvat, joukkueenjohtajat sopivat keskenään, kuka toimii yhteisillä̈ kilpailureissuilla matkanjohtajana ja miten tehtävät jaetaan. Matkanjohtajana toimiva joukkueenjohtaja hoitaa kuljetuksen ja mahdollisen majoituksen kyseisen kilpailumatkan osalta.   

Jos joukkueita/yksilöitä on enemmän kuin yksi, kilpailuihin matkataan yhteisellä kyydillä̈. Pääsääntöisesti kilpailumatkat ovat joukkueiden matkoja. Perhematkat tehdään erikseen. Kotimatkalle lähdetään viimeisen kisasuorituksen jälkeen. Yhteiskyydityksen kulut jaetaan kaikkien kilpailuihin lähtevien kesken. 

Ruokailut tilataan ilmoittautumisen yhteydessä̈ joista lasku menee suoraan joukkueen rahastonhoitajalle tai yksilölle. Joukkue/yksilö̈ maksaa kaikki tilatut ruuat, vaikka kisoihin osallistuminen olisikin peruuntunut. Jos peruutus on tiedossa hyvin aikaisessa vaiheessa, voi joukkue/yksilö̈ yrittää̈ sopia järjestävän seuran kanssa ruuan peruutuksesta.

Kansainväliset kilpailut

Mikäli joukkueella on tiedossa tulevia ulkomaan kilpailumatkoja, niistä tulee informoida johtokuntaa kauden alussa. Johtokunta linjaa tasapuolisesti avustuksen saajat ja tahot, mistä avustusta haetaan. Seura hakee avustuksen, ei yksittäinen joukkue tai valmentaja/joukkueenjohtaja. Seura myöntää avustusta seuran rahan tilanteen mukaan. 

Tuomarikulut kilpailuissa 

Seura maksaa oman seuran tuomarin matka- ja majoituskulut (ruoan maksaa järjestävä seura) sekä päivärahat. Tuomarisakot jaetaan oman lajin, kaikkien kaudella kisaavien joukkueiden kesken.