Astrantia

Akrobatiavoimistelu Astrantia

Ohjaajat: Moona Hongisto, Jonna Kurhela ja Iida Lohilahti


Akrobatiavoimistelu on näyttävä laji, joka koostuu erilaisista nostoista, heitoista, kiinniotoista ja yksilöliikkeistä. Tunneilla harjoitetaan voimaa, liikkuvuutta, ketteryyttä, tasapaino- ja koordinaatiokykyä. Opettelemme toimimaan ryhmässä, pareina ja trioina. Edellytetään aikaisempaa voimistelutaustaa.

Akrobatiavoimistelun kilparyhmä, jossa voimistelijat harrastavat joukkueessa oman taitotasonsa mukaan 1- ja 2-luokassa tai 3-luokkaa tavoittelevassa ryhmässä. Astrantia on yhtenäinen joukkue, mutta kilpailut tapahtuvat oman parin tai trio -ryhmän kanssa. Taitotaso sekä pari/triot missä voimistelija kilparyhmään päästyään treenaa, valitaan ensimmäisien treenien yhteydessä.


Akrobatiavoimistelun kilpailuohjelmassa voimistelijat suorittavat sääntöjen määrittelemät liikkeet. Tuomaristo arvioi, tulivatko kaikki vaaditut liikkeet suoritettua ja kuinka puhtaasti voimistelijat ne suorittivat. Ylemmissä luokissa arvioidaan myös ohjelman taiteellisuutta. Luokkajärjestelmässä edetäkseen voimistelijoiden on suoritettava akrobatiavoimistelun merkkejä.

Suomessa kilpailuita järjestetään samoissa sarjoissa kuin kansainvälisestikin: parit, 3-4 hengen joukkueet ja suuret ryhmät. Lisäksi Suomessa kilpaillaan yksilöinä akropuilla. Suomessa on käytössä oma luokkajärjestelmä, josta löytyy sopivat sarjat aloittelijoista huippuihin saakka.

Jos olet kiinnostunut akrobatiavoimistelusta, ota yhteyttä joukkueen vastuuvalmentajaan Moona Hongistoon: moona.hongisto@outlook.com