Kilpailumatkakäytänteet

Ennen kilpailuja

Kauden alussa joukkueet ilmoittavat valmennuspäällikölle mihin kilpailuihin joukkue osallistuu kauden aikana. Joukkueet/yksilöt hoitavat itsenäisesti kilpailuihin ilmoittautumiset. 

Kun on tiedossa, mihin kisoihin joukkueet osallistuvat, joukkueenjohtajat sopivat keskenään, kuka toimii yhteisillä̈ kilpailureissuilla matkanjohtajana ja miten tehtävät jaetaan. Matkanjohtajana toimiva joukkueenjohtaja hoitaa kuljetuksen ja mahdollisen majoituksen kyseisen kilpailumatkan osalta.   

Jos joukkueita/yksilöitä on enemmän kuin yksi, kilpailuihin matkataan yhteisellä kyydillä̈. Pääsääntöisesti kilpailumatkat ovat joukkueiden matkoja. Perhematkat tehdään erikseen. Kotimatkalle lähdetään viimeisen kisasuorituksen jälkeen. Yhteiskyydityksen kulut jaetaan kaikkien kilpailuihin lähtevien kesken. Jos yhteiskuljetus ei sovi päällekkäisyyksien vuoksi, seura korvaa oman auton käytöstä̈ kahden valmentajan/yhden valmentajan+ joukkueenjohtajan osuuden.  

Ruokailut tilataan ilmoittautumisen yhteydessä̈ joista lasku menee suoraan joukkueen rahastonhoitajalle tai yksilölle. Joukkue/yksilö̈ maksaa kaikki tilatut ruuat, vaikka kisoihin osallistuminen olisikin peruuntunut. Jos peruutus on tiedossa hyvin aikaisessa vaiheessa, voi joukkue/yksilö̈ yrittää̈ sopia järjestävän seuran kanssa ruuan peruutuksesta.


Korvaavuudet

Seura kustantaa syys- ja kevätkaudella kahdet kilpailut, jotka joukkueet saavat itse määritellä. Kustannukset maksetaan (poikkeus kausi 2022-2023 yhdet kisat):

  • 2 henkilöstä esim. 2 valmentajaa tai 1 valmentaja + 1 joukkueenjohtajan. Vain ääritapauksessa voi olla 2 huoltajaa
  • näille kahdelle henkilölle maksetaan majoitus, matkat sekä kisapaikan ruokailu (Huom. ei muut esim. menomatkan ruokailuja) 
  • alle 10-vuotiaiden kohdalla maksetaan yhden huoltajan kulut, jos joukkueessa on yli 10 urheilijaa
  • Kilpa-aerobicissa 5 urheilijaa kohden maksetaan yksi valmentaja. Yli kymmentä urheilijaa kohden kaksi valmentajaa
  • seura maksaa näiden kahden ilmoitetun kilpailun osallistumismaksut
  • jos urheilija kilpailee samassa kilpailussa kahtena eri päivänä tai kahdessa eri sarjassa, seura maksaa vain toisen osallistumismaksun. 
  • kilpailupuolen lajeille seura kustantaa yhden kilpailun koko toimintavuodelta

    Muiden kilpailukauden kilpailumatkojen osalta aiheutuvat kulut (ilmoittautumismaksut, valmentajat, joukkueenjohtaja ja alle 10-vuotiailla huoltaja, ruuat, matkat, yöpymiset) tulee joukkueen itse kustantaa. 

Valmentaja kilpailee itse samoissa kilpailuissa

Jos valmentaja kilpailee itse samoissa kisoissa kuin valmennettavat, seura maksaa valmentajan matkoista puolet. Tämän lisäksi seura maksaa yhden päivän kisaruokailun ja tarvittaessa yhden yöpymisen. Jos kisat ovat valmentajan osalta useampipäiväiset, valmentaja maksaa itse loput yöpymiset ja kisaruokailut. 

Kansainväliset kilpailut

Mikäli joukkueella on tiedossa tulevia ulkomaan kilpailumatkoja, niistä tulee informoida johtokuntaa kauden alussa. Johtokunta linjaa tasapuolisesti avustuksen saajat ja tahot, mistä avustusta haetaan. Seura hakee avustuksen, ei yksittäinen joukkue tai valmentaja/joukkueenjohtaja. Seura myöntää avustusta seuran rahan tilanteen mukaan. 

Tuomarikulut kilpailuissa 

Seura maksaa oman seuran tuomarin matka- ja majoituskulut (ruoan maksaa järjestävä seura) sekä päivärahat. Tuomarisakot jaetaan oman lajin, kaikkien kaudella kisaavien joukkueiden kesken.