KILPARYHMÄT

Seurassa toimii harrasteryhmien lisäksi kilpailun ja valmennuksen toimiala. Kilpailutoiminnan piiriin kuuluvien urheilijoiden harjoittelu eroaa harrastepuolen harjoittelusta harjoitusten määrässä sekä kilpailuihin osallistumisessa. Kaikki akrobatiavoimistelun, tanssillisen voimistelun ja telinevoimistelun lajikseen valinneet harjoittelevat n. 2 kertaa viikossa, yleensä n. 1-2 tuntia/kerrallaan. Kilpailuryhmissä harjoittelun tavoite tähtää sitoutuneeseen harjoitteluun sekä kilpailuihin alue- tai valtakunnallisella tasolla. Seura tukee kyseisiä ryhmiä kilpailujen osallistumismaksuissa.

Kilpailuryhmissä harjoittelevien urheilijoiden harrastuskustannukset koostuvat pääasiassa valmennustunneista, kilpailumatkoista, mahdollisista kilpailuasuista, lisenssimaksuista jne. Mukana harjoittelun tukena voi olla myös balettitunnit, jotka maksetaan tunteja järjestävälle taholle erikseen. 

Kilpailutoiminta eroaa valmennuksen toimialasta harrastusmäärissä, joita valmennuksen puolella on 2-6 kertaa viikossa ja harjoituksen kesto on 1-3h kerrallaan.


AKROBATIAVOIMISTELU

Seurassamme on tällähetkellä yksi kilpaileva akrobatiavoimistelun joukkue. 

Akrobatiavoimistelu on laji, jossa kilpailevan parin tai ryhmän voimistelijat harvoin koskevat lattiaan samaan aikaan. Vähintään yksi on aina ylhäällä, korkealla tasapainoilemassa. Akrobatiavoimistelun kilpailuohjelmassa voimistelijat suorittavat sääntöjen määrittelemät liikkeet. Tuomaristo arvioi, tulivatko kaikki vaaditut liikkeet suoritettua ja kuinka puhtaasti voimistelijat ne suorittivat. 

Lähde: https://www.voimistelu.fi/fi/Löydä-voimistelu/Akrobatiavoimistelu/Lajiesittely


TANSSILLINEN VOIMISTELU

Seurassamme on kolme kilpailevaa tanssillisen voimistelun joukkuetta. 

Tanssillinen voimistelu on kiehtovia koreografioita, musiikin ja liikkeen synnyttämiä kertomuksia, jotka heräävät eloon treenisaleilla, näytöksissä tai kilpailuissa. Joukon voimaa, josta syntyy kokonaisuus. Esiintymistä, iloa ja elämyksiä – niin harrastajille kuin katsojillekin.

Lähde: https://www.voimistelu.fi/fi/Voimistelu/Tanssillinen-voimistelu/Esittely


TELINEVOIMISTELUN KILPARYHMÄ

Seurassamme on tällä hetkellä yksi nuorten telinevoimistelun kilparyhmä. 

Voimistelija tasapainoilee kymmenen senttimetriä leveällä puomilla. Piruetti, hyppy, voltti, tasapaino. Telinevoimistelija suorittaa kuin tanssien porraskaiteen levyisellä alustalla temppuja. Liikesarjat näyttävät vaivattomilta, vaikka todellisuudessa salaisuus on tuhansissa toistoissa. Naisten telinevoimistelussa tekniikka ja esteettisyys yhdistyvät voimaan ja liikkuvuuteen, jotka yhdessä johtavat äärimmäiseen taituruuteen yhdessä maailman vaikeimmista lajeista.

Lähde: https://www.voimistelu.fi/fi/Löydä-voimistelu/Naisten-telinevoimistelu/Lajiesittely