Lasten ryhmät 2018-2019

Akrobatiavoimistelu: alkeisryhmä 7-16v ja jatkoryhmä 9-18 v tytöt ja pojat
Alkeisryhmä Artemisia  7-16 v, SU klo 16.30-18.30,  Pohjan koulu

Jatkoryhmä Astrantia 9-16 v, KE klo 17.30-19.30, SU klo 18.30-20.30, Pohjan koulu
Ryhmä tarkoitettu aiemmin harrastaneille. Hyvä osata käsinseisonta ja –kävely, siltakaato, arabialainen, spagaati.

Valmennusryhmä Alchemilla, MA klo 18.30-21.00, Pohjan koulu, TO klo 18.30-20.00 Lintuviidan koulu, SU klo 14.30-16.30 Pohjan koulu,  Kilparyhmä, johon pääsee suorittamalla kilpailuihin oikeuttavan pronssimerkin.

Ohjaajat: Elina Kivelä, Tiia Ojala, Sanna Keski-Nikkola
Akrobatiavoimistelu on näyttävä laji, joka koostuu erilaisista nostoista, heitoista, kiinniotoista ja yksilöliikkeistä. Tunneilla opetellaan voiman käyttöä, liikkuvuutta, ketteryyttä ja tasapaino- ja koordinaatiokykyä. Opettelemme toimimaan ryhmässä, pareina ja trioina. Aiempi voimistelutausta hyödyksi.

HUOM! Jatkoryhmän ja valmennusryhmän ilmoittautumiset suoraan ohjaajalle Tiia Ojalalle tiijami@gmail.com

Ryhmiin mahtuu 20 osallistujaa.

 

AkroClub 4-6v tytöt ja pojat 

AkroClub 4-6v tytöt ja pojat, SU klo 10.00-10.45 ,Pruukin koulu, iso sali, Ohjaajat: Glenn Murray, Hanna Pihlajaniemi ja Marika Perälä

AkroClub tunnilla liikutaan ohjatusti ja monipuolisesti perusliikuntataitoja kehittäen. Tunneilla harjoitellaan erilaisia akrobatia liikkeitä ja temppuja leikin ohella. AkroClub tunnilla ja hauskuus on taattu ja vauhtia riittää. Tunti on tarkoitettu tytöille ja pojille. AkroClub tunnilla lapset pääsevät myös kielikylpyyn sillä opetus tapahtuu suomen ja englanninkielellä.

Jumppakoulu 2014, tytöille          
MA klo 18.30-19.15 Alakylän koulu, ohjaaja: Mikaela Miilumäki, Seidi Ruokonen ja Sofia Kotkaniemi
Jumppakoulu on 2014 syntyneille tytöille tarkoitettu voimistelun "minivalmennusryhmä". Ryhmässä harjoitellaan eri voimistelulajien perusteita (joukkuevoimistelu, kilpa-aerobic, telinevoimistelu) leikinomaisesti ammattitaitoisen ohjaajan johdolla. Pyrimme siihen että lapsilla on tunneilla hauskaa ja että he löytävät liikunnan ilon voimistelun kautta.
Ryhmästä on tulevaisuudessa helppo siirtyä mukaan eri lajien valmennusryhmiin.
20 osallistujaa / ryhmä


Tyttöjumpat
3-4v. MA klo 17.30-18.15 Törnävän koulu, ohjaajat: Marika Perälä, Milja-Maria Viita ja Enni Nisula

5-6v. MA klo 18.15-19.00 Törnävän koulu, ohjaajat: Marika Perälä, Milja-Maria Viita ja Enni Nisula
5-6v TI klo 17.15-18.00 Toukolanpuiston koulu,ohjaajat: Hanna Pihlajaniemi ja Mirella Koskiniemi
7-9v. TI klo 16.30-17.15 Toukolanpuiston koulu, ohjaajat: Hanna Pihlajaniemi ja Mirella Koskiniemi
Tunneilla harjoitellaan monipuolisesti perusvoimisteluliikkeitä, liikkuvuutta, tasapainoa ja vartalonhallintaa sekä liikutaan musiikin tahtiin. Pienempien tunnilla voimisteluliikkeiden opettelu tapahtuu pääosin leikin kautta. Lisäksi tunneilla kokeillaan eri voimisteluvälineitä ja telineitä mahdollisuuksien mukaan, riippuen harjoituspaikasta.
20 osallistujaa / ryhmä

Terminaattorit pojille
5-6v TI 16.30-17.15 Alakylän koulu
3-4v TI 17.15-18.00 Alakylän koulu

Ohjaajat: Kyösti Vaismaa ja Pyry Mäntyharju
(Lapsen tulee olla täyttänyt 3v. ryhmän alkaessa)
Tunnilla liikutaan ja temppuillaan monipuolisesti poikamaisten teemojen mukaan. Leikkien ja peuhujen ohessa harjoitellaan samalla ryhmässä toimimista. Täällä saa juosta ja hyppiä!  
20 osallistujaa / ryhmä

Telinevoimistelu tytöt ja pojat, Seinäjoki

Alkeisryhmä 5-6v TI klo 17.00-18.00 Pohjan koulu, ohjaajat Noora Mielonen ja Jenna Kulmala
Alkeisryhmä 7-10v TI klo 18.00-19.00 Pohjan koulu, ohjaajat: Noora Mielonen ja Jenna Kulmala
Alkeisryhmä  7-10v TI klo 18.30-19.30 Lintuviidan koulu, ohjaajat: Roosa-Maaria Louhimaa ja Iida Lohilahti
Jatkoryhmä 7-12v TO klo 18.30-20.00 Joupin koulu, ohjaajat: Anne-Mari Luhtasaari ja Jenna Kulmala

Telinevoimistelu on kehon hallintaa parhaimmillaan: Lajin parissa kehittyvät niin voima ja notkeus kuin koordinaatiokykykin. Tunneilla verrytellään leikkimielisesti, kehitetään lihaskuntoa ja -venyvyyttä ja harjoitellaan kullekin sopivantasoisia liikkeitä eri telineillä. Ryhmässä lapset oppivat fyysisten taitojen lisäksi sosiaalisia taitoja ja yhdessä toimimista.

Jatkoryhmään ilmoittautuvilla tulee olla aikaisempaa telinevoimistelutaustaa: liikevaatimukset ryhmään: kuperkeikat eteen- ja taaksepäin ja kärrynpyörä.   
20 osallistujaa / ryhmä

 

Harraste- ja kilparyhmä 6-14v
MA 16-17.30 Urheilutalo, ohjaajat: Anne-Mari Luhtasaari, Leena Risikko ja Iida Lohilahti
TO 16.30-18.30 Joupin koulu, ohjaajat: Anne-Mari Luhtasaari, Leena Risikko ja Jenna Kulmala


Tavoitteet: Telinevoimistelun perusliikkeet sekä haastavammat liikkeet (puolivoltti eteen, voltti eteen sekä taakse, perhonen, kippi, flikki jne.). Permanto, rekki, puomi ja hyppy telineinä. 2 kertaa harrastekauden aikana Kuortaneen urheiluopistolla harjoitukset. Mahdollisesti kilpailuihin osallistuminen. Ryhmä harjoittelee 2 kertaa viikossa.

Taitotaso:
- Liikevaatimukset ja halu sitoutua harjoitteluun. Aikaisempaa telinevoimistelutaustaa ei vaadita, jos osaat vaadittavat liikkeet (suorituksen ei tarvitse olla täydellinen). Liikevaatimukset: Kuperkeikka eteen (kädet koko liikkeen ajan edessä)
-Käsilläseisonta (apu sallittu)
-Kärrynpyörä (jalat suorana)
-Perushypyt (jänne, kerä, X).                                                                                                                    

 Halukkaat harrastajat esittävät liikkeet valintatilaisuudessa syyskuun ensimmäisellä viikolla maanantaina 3.9. tai torstaina 6.9.,(harrastaja voi itse valita kumpana päivänä tulee valintatilaisuuteen)

Ryhmäkoko: 12-18 harrastajaa 

 

Telinevoimistelu tytöt ja pojat, Peräseinäjoki
Alkeisryhmä 7-10v.  PE  17.30-18.30 Toivolanrannan alakoulu, ohjaajat: Henna Kanto ja Nea Korpi
Jatkoryhmä  8-14v.  PE 18.30-19.30 Toivolanrannan alakoulu, ohjaajat: Henna Kanto  ja Nea Korpi


Telinevoimistelu on kehon hallintaa parhaimmillaan: Lajin parissa kehittyvät niin voima ja notkeus kuin koordinaatiokykykin. Tunneilla verrytellään leikkimielisesti, kehitetään lihaskuntoa ja -venyvyyttä ja harjoitellaan kullekin sopivantasoisia liikkeitä eri telineillä. Ryhmässä lapset oppivat fyysisten taitojen lisäksi sosiaalisia taitoja ja yhdessä toimimista. Jatkoryhmään ilmoittautuvilla tulee olla aikaisempaa telinevoimistelutaustaa.
15 osallistujaa/ryhmä

 

Minibic , tytöt ja pojat
Minibic X  6-9v.TO klo 16.00-17.00 Urheilutalo, jumppasali, ohjaajat; Eini Nuolivirta ja Iida-Maria Haukkala
Minibic Y 10-13v. TO klo 17.00-18.00 Urheilutalo, jumppasali, ohjaajat: Eini Nuolivirta ja Iida-Maria Haukkala

Minibic on kilpa-aerobicin alkeisryhmä. Harjoituksissa pääsee tutustumaan lajin perusteisiin ja opettelemaan kilpa-aerobicin liikkeitä. Ryhmän tavoitteena on esiintyä seuran joulu- ja kevätnäytöksissä.
20 osallistujaa / ryhmä

 

Tanssillinen voimistelu 11-15v 
TI klo 19.00-21.00 Pruukin koulu, Janica Rintamarttunen ja Julia Marttila
KE 19.30-21.00 Pohjan koulu, ohjaajat: Janica Rintamarttunen ja Julia Marttila

Tanssillinen voimistelu on suomalaisesta naisvoimistelusta kehitetty moderni voimistelumuoto, jossa tärkeimpinä elementteinä ovat liikkeen keskustalähtöisyys, virtaavuus ja ilmaisullisuus. Tanssillisen voimistelun tekniikkaharjoitteiden lisäksi tunnit sisältävät fyysisiä ( voima, nopeus, liikkuvuus) harjoitteita ikäryhmälle sovellettuna. Ryhmään ilmoittautuvilla ei tarvitse olla aikaisempaa voimistelu tai tanssitaustaa.

PERHELIIKUNTA

HUOM! PERHELIIKUNTATUNNEILLE ILMOITTAUTUU VAIN AIKUINEN
.
(ryhmiin osallistutaan yhden lapsen kanssa)

Bailamama 2Baby (aikuinen-vauva) 3-12kk
PE klo 10.00-10.45 Urheilutalo, voimistelu- ja tanssisali
, Ohjaaja: Marika Perälä
2Baby -tunnit ovat sinun ja vauvan yhteisiä hetkiä, joissa tarkoituksena on tukea vauvan varhaista vuorovaikutussuhdetta, sekä motorista kehitystä. Äitinä saat tehokasta ja monipuolista liikuntaa, jossa on otettu huomioon synnytyksestä palautuminen ja tärkeiden lantionpohjalihasten harjoittaminen. Kesto 45min.
Lisäksi tunti on loistava mahdollisuus sosiaaliseen kanssakäymiseen muiden pienten vauvojen vanhempien kanssa.
TUNTISISÄLTÖ:
35 % HIKEÄ JA HAUSKOJA MOOVEJA
40 % TEHOTREENIÄ LANTIONPOHJALIHAKSILLE
25 % RENTOUTUSTA JA HYVÄÄ OLOA
100% = AINUTLAATUINEN HETKI SINULLE JA VAUVALLESI

Mikäli lapsi täyttää syyskauden aikana 1v. on kevätkaudelle 2017 mahdollista siirtyä aikuinen-taaperojumppaan, mikäli ryhmissä on tilaa.
Ryhmään mahtuu 20 paria. 

 

Aikuinen-Taapero 1-2v.   (Lapsen tulee olla täyttänyt 1 vuotta ryhmän alkaessa.)  
KE klo 17.45-18.30 Marttilan koulu, ohjaaja: Marika Perälä
Tunti on vauhdikasta menoa yhdessä aikuisen kanssa. Tunnin aikana leikitään, kokeillaan erilaisia välineitä ja tehdään mielikuvitusretkiä. Jokaiseen tuntiin sisältyy myös aikuisen lihaskunto-osuus yhdessä lapsen kanssa. Tavoitteena on herättää yhteinen liikkumisen ilo ja saada onnistumisen tunteita niin lapselle kuin aikuiselle.
Ryhmään mahtuu 20 paria

 

 

Motoriikkaliikka 3-12v. 
KE 17.00-18.00 
Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Kampustalo, liikuntatila B0018
Motoriikkaliikka; 3-12 –vuotiaiden soveltavan liikunnan ryhmä Aika ja paikka: Keskiviikkoisin klo 17-18 (19.9.2018 alkaen), Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Kampustalo, liikuntatila B0018, Kalevankatu 35

Ohjaajat: Seinäjoen ammattikorkeakoulun fysioterapeuttiopiskelijat Ryhmä on tarkoitettu alakouluikäisille liikuntarajoitteisille lapsille, jotka tarvitsevat tukea ja kannustusta motorisessa kehityksessä. Ryhmän tavoitteena on lapsen liikkumisen kokonaiskehityksen tukeminen ja motoristentaitojen kehittyminen. Lisäksi tavoitteena on ryhmässä toimimisen ja vuorovaikutustaitojen tukeminen sekä positiivisten liikkumiskokemusten ja liikunnan ilon mahdollistaminen. Toiminta toteutetaan pienryhmässä max. 10 osallistujaa ja osallistujia pyritään huomioimaan yksilöllisesti. Ryhmää ohjaavat Seinäjoen ammattikorkeakoulun fysioterapeuttiopiskelijat ja he toimivat ryhmässä myös osallistujien avustajina tarvittaessa. Ensimmäiselle kerralle toivomme lapsen osallistuvan yhdessä huoltajan tai muun aikuisen kanssa, joka tuntee lapsen hyvin.
Ohjaajat: Seamk:n fysioterapiaopiskelijat