Lapset ja nuoret

Akrobatiavoimistelu
Alkeisryhmä Artemisia  7-16 v, SU klo 16.30-18.30,  Pohjan koulu 

Jatkoryhmä Astrantia 9-16 v, KE klo 17.30-19.30, SU klo 18.30-20.30, Pohjan koulu 
Ryhmä tarkoitettu aiemmin harrastaneille. Hyvä osata käsinseisonta ja –kävely, siltakaato, arabialainen, spagaati.

Valmennusryhmä Alchemilla, MA klo 18.30-21.00, Pohjan koulu, TO klo 18.30-20.00 Lintuviidan koulu, SU klo 14.30-16.30 Pohjan koulu,  Kilparyhmä, johon pääsee suorittamalla kilpailuihin oikeuttavan pronssimerkin.

Ohjaajat: Elina Kivelä, Tiia Ojala, Sanna Keski-Nikkola 
Akrobatiavoimistelu on näyttävä laji, joka koostuu erilaisista nostoista, heitoista, kiinniotoista ja yksilöliikkeistä. Tunneilla opetellaan voiman käyttöä, liikkuvuutta, ketteryyttä ja tasapaino- ja koordinaatiokykyä. Opettelemme toimimaan ryhmässä, pareina ja trioina. Aiempi voimistelutausta hyödyksi.

HUOM! Jatkoryhmän ja valmennusryhmän ilmoittautumiset suoraan ohjaajalle Tiia Ojalalle tiijami@gmail.com

Ryhmiin mahtuu 20 osallistujaa.


AkroClub 4-6v tytöt ja pojat 

AkroClub 4-6v tytöt ja pojat, SU klo 10.00-10.45 ,Pruukin koulu, iso sali, Ohjaajat: Glenn Murray, Hanna Pihlajaniemi ja Marika Perälä

AkroClub tunnilla liikutaan ohjatusti ja monipuolisesti perusliikuntataitoja kehittäen. Tunneilla harjoitellaan erilaisia akrobatia liikkeitä ja temppuja leikin ohella. AkroClub tunnilla ja hauskuus on taattu ja vauhtia riittää. Tunti on tarkoitettu tytöille ja pojille. AkroClub tunnilla lapset pääsevät myös kielikylpyyn sillä opetus tapahtuu suomen ja englanninkielellä.

Jumppakoulu 2014, tytöille          
MA klo 18.30-19.15 Alakylän koulu, ohjaaja: Mikaela Miilumäki, Seidi Ruokonen ja Sofia Kotkaniemi
Jumppakoulu on 2014 syntyneille tytöille tarkoitettu voimistelun "minivalmennusryhmä". Ryhmässä harjoitellaan eri voimistelulajien perusteita (joukkuevoimistelu, kilpa-aerobic, telinevoimistelu) leikinomaisesti ammattitaitoisen ohjaajan johdolla. Pyrimme siihen että lapsilla on tunneilla hauskaa ja että he löytävät liikunnan ilon voimistelun kautta.
Ryhmästä on tulevaisuudessa helppo siirtyä mukaan eri lajien valmennusryhmiin.
20 osallistujaa / ryhmä


Tyttöjumpat
3-4v. MA klo 17.30-18.15 Törnävän koulu, ohjaajat: Marika Perälä, Milja-Maria Viita ja Enni Nisula
5-6v. MA klo 18.15-19.00 Törnävän koulu, ohjaajat: Marika Perälä, Milja-Maria Viita ja Enni Nisula
5-6v TI klo 17.15-18.00 Toukolanpuiston koulu,ohjaajat: Hanna Pihlajaniemi ja Mirella Koskiniemi
7-9v. TI klo 16.30-17.15 Toukolanpuiston koulu, ohjaajat: Hanna Pihlajaniemi ja Mirella Koskiniemi
Tunneilla harjoitellaan monipuolisesti perusvoimisteluliikkeitä, liikkuvuutta, tasapainoa ja vartalonhallintaa sekä liikutaan musiikin tahtiin. Pienempien tunnilla voimisteluliikkeiden opettelu tapahtuu pääosin leikin kautta. Lisäksi tunneilla kokeillaan eri voimisteluvälineitä ja telineitä mahdollisuuksien mukaan, riippuen harjoituspaikasta.
20 osallistujaa / ryhmä

Terminaattorit pojille 
5-6v TI 16.30-17.15 Alakylän koulu
3-4v TI 17.15-18.00 Alakylän koulu
Ohjaajat: Kyösti Vaismaa ja Pyry Mäntyharju
(Lapsen tulee olla täyttänyt 3v. ryhmän alkaessa)
Tunnilla liikutaan ja temppuillaan monipuolisesti poikamaisten teemojen mukaan. Leikkien ja peuhujen ohessa harjoitellaan samalla ryhmässä toimimista. Täällä saa juosta ja hyppiä!  
20 osallistujaa / ryhmä

Telinevoimistelu tytöt ja pojat, Seinäjoki

Alkeisryhmä 5-6v TI klo 17.00-18.00 Pohjan koulu, ohjaajat Noora Mielonen ja Jenna Kulmala


Alkeisryhmä 7-10v TI klo 18.00-19.00 Pohjan koulu, ohjaajat: Noora Mielonen ja Jenna Kulmala


Alkeisryhmä  7-10v TI klo 18.30-19.30 Lintuviidan koulu, ohjaajat: Roosa-Maaria Louhimaa ja Iida Lohilahti


Jatkoryhmä 7-12v TO klo 18.30-20.00 Joupin koulu, ohjaajat: Anne-Mari Luhtasaari ja Jenna Kulmala
Telinevoimistelu on kehon hallintaa parhaimmillaan: Lajin parissa kehittyvät niin voima ja notkeus kuin koordinaatiokykykin. Tunneilla verrytellään leikkimielisesti, kehitetään lihaskuntoa ja -venyvyyttä ja harjoitellaan kullekin sopivantasoisia liikkeitä eri telineillä. Ryhmässä lapset oppivat fyysisten taitojen lisäksi sosiaalisia taitoja ja yhdessä toimimista.

Jatkoryhmään ilmoittautuvilla tulee olla aikaisempaa telinevoimistelutaustaa: liikevaatimukset ryhmään: kuperkeikat eteen- ja taaksepäin ja kärrynpyörä.   
20 osallistujaa / ryhmä


Harraste- ja kilparyhmä 6-14v
MA 16-17.30 Urheilutalo, ohjaajat: Anne-Mari Luhtasaari, Leena Risikko ja Iida Lohilahti
TO 16.30-18.30 Joupin koulu, ohjaajat: Anne-Mari Luhtasaari, Leena Risikko ja Jenna Kulmala

Tavoitteet: Telinevoimistelun perusliikkeet sekä haastavammat liikkeet (puolivoltti eteen, voltti eteen sekä taakse, perhonen, kippi, flikki jne.). Permanto, rekki, puomi ja hyppy telineinä. 2 kertaa harrastekauden aikana Kuortaneen urheiluopistolla harjoitukset. Mahdollisesti kilpailuihin osallistuminen. Ryhmä harjoittelee 2 kertaa viikossa.

Taitotaso:
- Liikevaatimukset ja halu sitoutua harjoitteluun. Aikaisempaa telinevoimistelutaustaa ei vaadita, jos osaat vaadittavat liikkeet (suorituksen ei tarvitse olla täydellinen). Liikevaatimukset: Kuperkeikka eteen (kädet koko liikkeen ajan edessä)
-Käsilläseisonta (apu sallittu)
-Kärrynpyörä (jalat suorana)
-Perushypyt (jänne, kerä, X).                                                                                                                    

Halukkaat harrastajat esittävät liikkeet valintatilaisuudessa syyskuun ensimmäisellä viikolla maanantaina 3.9. tai torstaina 6.9.,(harrastaja voi itse valita kumpana päivänä tulee valintatilaisuuteen)

Ryhmäkoko: 12-18 harrastajaa 


Telinevoimistelu tytöt ja pojat, Peräseinäjoki
Alkeisryhmä 7-10v.  PE  17.30-18.30 Toivolanrannan alakoulu, ohjaajat: Henna Kantoja Nea Korpi
Jatkoryhmä  8-14v.  PE 18.30-19.30 Toivolanrannan alakoulu, ohjaajat: Henna Kanto ja Nea Korpi

Telinevoimistelu on kehon hallintaa parhaimmillaan: Lajin parissa kehittyvät niin voima ja notkeus kuin koordinaatiokykykin. Tunneilla verrytellään leikkimielisesti, kehitetään lihaskuntoa ja -venyvyyttä ja harjoitellaan kullekin sopivantasoisia liikkeitä eri telineillä. Ryhmässä lapset oppivat fyysisten taitojen lisäksi sosiaalisia taitoja ja yhdessä toimimista. Jatkoryhmään ilmoittautuvilla tulee olla aikaisempaa telinevoimistelutaustaa.
15 osallistujaa/ryhmä


Minibic , tytöt ja pojat 
Minibic X  6-9v.TO klo 16.00-17.00 Urheilutalo, jumppasali, ohjaajat; Eini Nuolivirta ja Iida-Maria Haukkala
Minibic Y 10-13v. TO klo 17.00-18.00 Urheilutalo, jumppasali, ohjaajat: Eini Nuolivirta ja Iida-Maria Haukkala
Minibic on kilpa-aerobicin alkeisryhmä. Harjoituksissa pääsee tutustumaan lajin perusteisiin ja opettelemaan kilpa-aerobicin liikkeitä. Ryhmän tavoitteena on esiintyä seuran joulu- ja kevätnäytöksissä.
20 osallistujaa / ryhmä


Tanssillinen voimistelu 11-15v 
TI klo 19.00-21.00 Pruukin koulu, Janica Rintamarttunen ja Julia Marttila
KE 19.30-21.00 Pohjan koulu, ohjaajat: Janica Rintamarttunen ja Julia Marttila

Tanssillinen voimistelu on suomalaisesta naisvoimistelusta kehitetty moderni voimistelumuoto, jossa tärkeimpinä elementteinä ovat liikkeen keskustalähtöisyys, virtaavuus ja ilmaisullisuus. Tanssillisen voimistelun tekniikkaharjoitteiden lisäksi tunnit sisältävät fyysisiä ( voima, nopeus, liikkuvuus) harjoitteita ikäryhmälle sovellettuna. Ryhmään ilmoittautuvilla ei tarvitse olla aikaisempaa voimistelu tai tanssitaustaa.

Motoriikkaliikka 3-12v. 
KE 17.00-18.00 
Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Kampustalo, liikuntatila B0018
Motoriikkaliikka; 3-12 –vuotiaiden soveltavan liikunnan ryhmä Aika ja paikka: Keskiviikkoisin klo 17-18 (19.9.2018 alkaen), Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Kampustalo, liikuntatila B0018, Kalevankatu 35

Ohjaajat: Seinäjoen ammattikorkeakoulun fysioterapeuttiopiskelijat Ryhmä on tarkoitettu alakouluikäisille liikuntarajoitteisille lapsille, jotka tarvitsevat tukea ja kannustusta motorisessa kehityksessä. Ryhmän tavoitteena on lapsen liikkumisen kokonaiskehityksen tukeminen ja motoristentaitojen kehittyminen. Lisäksi tavoitteena on ryhmässä toimimisen ja vuorovaikutustaitojen tukeminen sekä positiivisten liikkumiskokemusten ja liikunnan ilon mahdollistaminen. Toiminta toteutetaan pienryhmässä max. 10 osallistujaa ja osallistujia pyritään huomioimaan yksilöllisesti. Ryhmää ohjaavat Seinäjoen ammattikorkeakoulun fysioterapeuttiopiskelijat ja he toimivat ryhmässä myös osallistujien avustajina tarvittaessa. Ensimmäiselle kerralle toivomme lapsen osallistuvan yhdessä huoltajan tai muun aikuisen kanssa, joka tuntee lapsen hyvin.
Ohjaajat: Seamk:n fysioterapiaopiskelijat