Käytännön ohjeita lasten tunneille


Mitä mukaan tunneille?

·         Sopiva asu jumppatunnille on jumppapuku tai vartalonmyötäinen t-paita/toppi sekä trikoot tai shortsit.

·         Salissa ollaan paljain jaloin tai jumppatossuilla. Joissain koulujen saleissa on liian liukkaat lattiat myös jumppatossuille. Sukat ovat kielletty kaatumisriskin vuoksi.

·         Hiukset laitetaan valmiiksi kiinni niin, etteivät ne häiritse tunnin kulkua. Korut, lelut, purkat ja karkit jätetään kotiin.

·         Juomapullo (jonka lapsi osaa itse avata) johon on selkeästi merkitty oma nimi. Juomatauko pidetään ohjaajien ohjeistuksen mukaan samaan aikaan kaikille. ( Tästä on hyvä keskustella myös kotona etukäteen)

-          Ohjaajat lähettävät kaikille ilmoittautuneille tarkemman infokirjeen ryhmän toiminnasta kauden alussa.


 Mahdolliset muutokset

·         Kauden aikana saattaa tulla muutoksia ohjaajien sairastumisen ja salivuoro peruutusten vuoksi. Ilmoitamme tuntien peruuntumisesta tai muuttumisesta heti kaikille ryhmän jäsenille sähköpostitse tai tekstiviestillä äkillisissä tapauksissa.

·         Koulut voivat halutessaan ottaa salin omaan käyttöönsä, jolloin tunti voi peruuntua myös meistä riippumattomista syistä. Korvaava kerta pyritään järjestämään resurssien mukaan.


 Ohjeet vanhemmille

·         Tuo lapsesi ajoissa tunnille, pienten lasten kohdalla saliin asti. Ohjaajat ovat paikalla viimeistään 15min ennen tunnin alkua.

·         Vanhemman tulee olla lasta vastassa, kun tunti päättyy, pienet lapset tulee hakea liikuntasalista. Ohjaajilla saattaa alkaa seuraava tunti heti edellisen loputtua, jolloin he eivät pysty olla vastuussa edellisen tunnin lapsista.

·         Lasten tulee käydä vessassa ennen tunnin alkua.

·         Yleisistä käytössäännöistä (ohjaajien kuuntelemisesta ja muiden lasten huomioon ottamisesta) kannattaa puhua kotona lapsen kanssa.

·         Vanhempi voi seurata lapsen ensimmäistä tuntia halutessaan salin reunalta, mutta siitä eteenpäin toivomme saliin niin lapsille kuin ohjaajille työrauhan. Haastammekin käyttämään lapsen jumppa-ajan aikuisen omaan liikuntaan esimerkiksi lenkkeilyyn.

·         Mikäli ohjaajan tulee tietää jotain erityistä lapsesta (sairaudet yms. )tulee siitä ilmoittaa ohjaajalle ennen kauden alkua tai ensimmäisen tunnin yhteydessä.

·         Ilmoita poissaolosta suoraan ohjaajalle! 3 peräkkäisen ilmoittamattoman poissaolon jälkeen paikka ryhmässä luovutetaan jonossa olevalle. 
 

·         Palautteet tunnista tulee antaa ensisijassa tunnin vetäneelle ohjaajalle.


-   HUOM! Seinäjoen Voimistelijat ei vakuuta harrastajia tapaturmien varalle.


Hauskoja jumppahetkiä kaikille seurassamme!